Geschiedenis – Het ontstaan van “de Grasplas”

“De Grasplas” is een zandafgraving van ongeveer 2 hectare. Ontstaan eind jaren ‘70 op een plek waar oorspronkelijk de koeien graasden. Met de gewonnen grond die vrij kwam, is een gedeelte van omringende provinciale wegen aangelegd.
De aanvoer van het water komt vanuit de “wel”; het is zeer helder water uit grote diepte. De plas staat niet in verbinding met andere beken, sloten e.d.. Zodoende is ze heel schoon om in te zwemmen. De vis is uitgezet. De plas is op sommige plaatsen 7 meter diep. Een unieke plek in de Achterhoek.

Toen al hadden Miep & Henk Graaskamp de indruk dat, naast de intensieve landbouw in deze streek, ook de recreatie een plek moest hebben. In 1990 zijn zij gestopt met “boeren” om zich verder bezig te houden met de recreatie. Henk heeft zich destijds gericht op het schrijven van streekromans. Mooie boeken met titels als ” De boer is niet van gisteren” en “Vrouw zoekt Boer”.  Miep is al de jaren verantwoordelijk geweest voor de organisatie van de camping. In 2018 is de zoon van Miep & Henk toegetreden tot het bedrijf. Wouter Graaskamp “draait” sinds die tijd de camping met ondersteuning van zijn partner Barbara. Miep is nog actief als adviseur van de camping. Henk maait nog graag het gras, klooft het hout en is altijd in voor een gezellig praatje.
De camping is ge-update met de komst van het nieuwe sanitair gebouw. De infrastructuur is aangepast en er is glasvezel aangelegd.

De sfeer en het gevoel-van-toen blijven bestaan. Het familiebedrijf blijft (voort)bestaan!

De Achterhoek,i-j mot d’r ewest waezen!

Henk & Miep Graaskamp