Kinderfietsroute

Kinderfietsroute (voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar – 20 km):

‘In de sporen van Berend’ – Op de fiets maken we een sprong terug in de tijd: naar de Middeleeuwen. We volgen de sporen van de achtjarige Berend van Hackfort, die rond 1500 écht op Kasteel Vorden en Kasteel Hackfort heeft geleefd. De route is bewegwijzerd met zeshoekige routebordjes. Op de schildjes wijst Berend zelf de weg. Zijn arm geeft telkens de richting aan. De route komt langs de kastelen Vorden en Hackfort en langs drie pleisterplaatsen. Via leuke en spannende opdrachten laat Berend zien hoe zijn jeugd in de riddertijd was. Waar en hoe hij woonde en speelde, wat en hoe hij at, welke kleding hij droeg, wat hij moest leren en welke spelletjes hij deed. Van de VVV Vorden is een rugzak verkrijgbaar waarin een routeboek en allerlei voorwerpen zitten die tijdens de fietstocht nodig zijn om de opdrachten uit te voeren. Zo krijgen kinderen de kans zich onderweg even te hullen in middeleeuwse kleren, mogen ze troubadour zijn en spelen ze middeleeuwse spelletjes. Ook kunnen zonden worden opgebiecht, maken ze een eigen familiewapen en leren ze de tafelmanieren uit de riddertijd. Ze kunnen zelfs meedoen aan een heus zwaardgevecht en gaan kijken bij de grafsteen van Berend van Hackfort. De kinderroute kan worden uitgebreid met allerlei extra’s, zoals een optreden van een troubadour, een rondrit met paard-en-wagen of een middeleeuwse pannenkoek.
Voor (school)groepen zijn er verschillende mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld middeleeuwse themadagen tijdens een meerdaags verblijf. Voor kinderen van de groepen 5 en 6 van de basisschool is een lesproject samengesteld. Meer informatie over de route en de extra’s is te krijgen bij VVV Vorden. De rugzak is voor € 9,75
te koop bij VVV Vorden.

Kinderfietsroute De Zevensprong (15km – kinderen van 9 tot en met 13 jaar ):

De route start in Ruurlo. De route is gebaseerd op het beroemde boek ‘De Zevensprong’ van Tonke Dragt, dat in de jaren tachtig in Ruurlo door de NCRV verfilmd werd tot de gelijknamige tv-serie. De bewegwijzerde fietsroute komt langs de plekken waar destijds opnames werden gemaakt. De hoofdpersoon in het boek is schoolmeester Frans van der Steg. In zijn dorp staat kasteel “Het Trappenhuis” waar de tienjarige Geert-Jan woont met zijn niet al te vriendelijke adellijke oom. Geert-Jan gaat op zoek naar een schat die ergens in het kasteel verstopt is en krijgt daarbij hulp van de leden van het complot van de Zevensprong. Frans raakt hier op een geheimzinnige manier bij betrokken. Tijdens de fietstocht krijgen de deelnemers opdrachten van de zeven complot-leden. Wie die goed uitvoert heeft kans de schat van “Het Trappenhuis” te vinden. De routeboekjes kosten € 4,95 en zijn verkrijgbaar bij de VVV Vorden.

Fietsenverhuur: Bleumink Tweewieler, Dorpsstraat 12 in Vorden (tel: 0575-551393) verhuren kinderfietsen, tandems, ATB en hybride fietsen.

Skeeleren, skaten, steppen, kanovaren en/of mountainbiken kunt u met de organisatie Free-wheel in Vorden. Zij organiseren o.a. skeeler- en mountainbike routes, steptochten met kaart, kompas en opdrachten, GPS wandel-puzzeltochten, winter triathlons en meerdaagse skeelertochten.

En iedere vrijdag start om 19.00 uur bij de Free-wheel winkel in Vorden een skate-tocht over 15 of 30 kilometer!!!

Free-wheel Sport & Recreatie, Netwerkweg 7251 KV Vorden (tel: 0575-554228)

Vordense Buurtschappen route (31 km): Deze rondgaande skate- en skeelerroute is geheel van routebordjes voorzien en start op de Kerkhoflaan in Vorden, maar u kunt op iedere plek aan de route starten. De VVV in Vorden verkoopt de routefolder.

Andere sporten/activiteiten welke in de omgeving van de camping gedaan kunnen worden: